in

OKULUMUZA ULAŞMAK İSTİYORUZ

Konak Anadolu Lisesi öğrencileri yazdı…

Okula ulaşım konusu ülkemizde ne yazık ki öğrenciler için büyük bir sıkıntı kaynağı . Öğrenciler okula ulaşmak için verdikleri ulaşım ücretinin yanında bir de saatlerce yol gitmekteler. Ancak bazı okullarda öğrenciler ulaşımın yanında bir de yolun bir kısmını yaya olarak gitmek zorunda kalıyor. Bu okullardan birisi de İzmir Konak Anadolu Lisesi. Konak Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerin büyük çoğunluğunun Buca ilçesinde oturmasına ve okulun yanında durak olmasına rağmen okula Buca’dan direkt otobüs hattı bulunmuyor. Okul öğrencileri her sabah okulun rakım olarak çok aşağısındaki duraklarda inip çok dik bir yokuşu geçerek okula ulaşım sağlamak zorunda kalıyor.

Aslında bu sorun çözülemez değil. Okulun yanındaki bahsettiğimiz durağa Konak’tan direkt otobüs hattı bulunuyor. Buca’dan da bu durağa bir hat bağlanabilir ve öğrenciler okula kolaylıkla ulaşım sağlayabilir. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden okulumuza gelenler arabaları ile konforlu bir şekilde geldikleri için bu sorunu görmezden geliyor olmalılar ki ne okul idaresi tarafından ne de diğer idari kurumlar tarafından bu konu hakkında çalışma yapılmadı.

Öğrenciler olarak bu durumun çözülmesini istiyor ve okulumuzun yanındaki durağa en azından okul giriş-çıkış saatleri için bir otobüs hattı oluşturulmasını talep ediyoruz!

BU İÇERİĞİ OYLAYIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir