in

HAZİRANDA ÖLMEK ZOR

Muhammed Dalga yazdı…

Haziranda ölmek zor…

Evet 14 yaşında daha hayatının başlangıcında gelecek için hayaller kurarken seni koruması için var olan kolluk kuvvetleri tarafından ekmek almaya giderken hedef olmak zor.

Ancak sen direnişçisin, direnişçi olmak yer ve zaman fark etmeksizin her türlü koşula direnmek demektir. Sonucu ne olursa olsun direnmek demektir…

Bugün 11 Mart 2024 Berkin Elvan aramızdan ayrılalı tam 10 yıl oldu. Berkin’i bizden koparanlar, devlete hizmet ettiklerini ve asıl katillerin kendileri olmadıklarını söylediler. Yetmedi, %30 benzerlikten dolayı yargılandıklarını beyan edip beraat kararını isteyecek kadar utanmaz olduklarını gösterdiler. Mahkeme sürecinin dolaylı sebeplerden ötürü sürekli uzatılmasını sağlayan, Berkin’in ailesini ve bizi yıldırmaya çalışan kişi ile Berkin’in katledilmesinin emrini veren kişinin aynı zat olması sürecin her türlü yoldan manipüle edildiğini gözler önüne seriyor. Mahkeme süresince acılı aileye kolluk kuvvetleri tarafından “Ben mi öldürdüm, iyi yapmışım o zaman.’’ tarzı sözler söylendi. Oğlunu kaybetmiş bir annenin yarasına tuz basılmaya çalışıldı. Şunu görüyoruz ki aslında Berkin’i bizden koparan yalnızca hayatını kaybetmesine sebebiyet veren katil değil. ‘‘Emri ben verdim.’’ diyenler de katilleri aklayanlar da Berkin’in katilidir aynı zamanda. Berkin’in ailesinin, oğullarının katilerinin yargılanması için verdiği bu zorlu sürecin sonunda mahkeme heyeti Berkin’in her kilosuna 1 yıl hesabı yapar gibi Berkin’i bizlerden ayıran katile 16 yıl ceza verdi. Bizler -Berkin’in sıra arkadaşları- Berkin’in hesabını sormak yerine saklayanlardan da Berkin’in annesini yuhalatanlardan da Berkin’in hesabını soracağız.

Tekrarlıyoruz: Berkin Elvan Ölümsüzdür!

BU İÇERİĞİ OYLAYIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir