in

EĞİTİMİMİZ SEKTEYE UĞRATILIYOR, BİZLER DİRENİYORUZ!

Kadıköy Anadolu Lisesi Öğrencileri yazdı…

Kadıköy Anadolu Liseli öğrenciler olarak farklı okulların binalarında geçirdiğimiz iki eğitim yılının ardından bu sene itibari ile yeni binamızda eğitim-öğretime başladık. Altyapı eksikleri olan okul binamizda ve inşaat süreci henüz tamamlanmamış kampüsümüzde üç aydır eğitim görüyoruz. Dönemin ilk gününden itibaren çeşitli sorunlarla karşı karşıya bırakıldık. Gerek ilk günlerde sıralarımızın olmayışı gerek toz toprak içerisindeki sınıflarımızda eğitim görmemiz yaşadığımız sıkıntılardan bazıları.

Eğitim ve sağlık hakkımıza vurulan kilitlere bir yenisi daha eklendi: doğalgaz sorunu. Havanın 10 derecenin altına düştüğü bu soğuk günlerde İGDAŞ kaynaklı bir sorun sebebiyle okul kaloriferleri yakılamamakta. İnşaat firmasının doğalgazla ilgili sorunun çözüme kavuştuğunu İGDAŞ’ın da onayıyla kaloriferlerin yakılacağını söylemesine rağmen sonrasında çıkan sorun sebebiye kaloriferler yakılamadı. Bizlere sıkı giyinmemiz ve ısıtıcı getirmemiz gibi çözüm odaklı olmayan öneriler sunuldu. Düşürüldüğümüz bu duruma karşı 12. Sınıflar olarak örgütlenip  bu sorun çözülene kadar okula gelmeyeceğimizi belirttik ve yok yazılmamayı talep ettiğimiz bir dilekçe attık. İlerleyen günlerde alt dönemlerin de katılımıyla örgütlülüğümüzü güçlendirdik. Okul idaresinin talebimizi kabul etmesiyle birlikte haklı kazancımızı elde ettik. Sorun hala çözüme kavuşmamış olduğundan biz öğrenciler de okula gitmemeye devam etmekteyiz.

En kısa zamanda bu sorunun çözülmesini ve uygun sağlık koşullarında eğitim görmeyi talep ediyoruz. Sıra arkadaşlarımızla omuz omuza vererek mücadelemizi güçlendirdik. Kırılmaya çalışan irademizi koruyacak ve mücadelemize emin adımlarla devam edeceğiz.

BU İÇERİĞİ OYLAYIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir