in

ÖĞRENCİYE KITLIK, SARAYA BOLLUK

Eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından öğrencilerin merak konusu yemek ücretleriydi. İzmir’in ve Türkiye’nin köklü okullarından biri olan İzmir Atatürk Lisesi’nde yemekhane ücretleri ve yemekleri skandal yarattı.

Görevine yeni başlamış olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yönetmeliğe yemek ile alakalı bir madde eklememesi bizi bu konu üzerinde düşündürttü. Okullara yeni yönetmelik ile din görevlileri atanması, MEB’in bütçesinden yeni işlere para ayırabileceğini bize gösterirken öğrencilere uygun fiyatlı öğünler sağlanmaması tepkimizi çekti. İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri bu duruma yaptıkları grev ile tepki gösterdi. Yapılan grev üzerine yarı fiyatına düşürülen öğünler bu sefer de kalite bakımından sınıfta kaldı. Ülkenin dört bir yanında öğrenciler bu durumdayken Saray’ın zengin menüleri dikkat çekti. 

Okullarda kalan yatılı öğrenciler dışında yemekhanelerden yemek yiyen öğrencilerin sayısı yok denecek kadar az. Öğrenciler okulların yemekhanesi yerine kantini veya okul dışından yemeyi tercih ediyor. Bu da bize kime güvenmemiz gerektiğini sorgulatıyor.

BU İÇERİĞİ OYLAYIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir