in

DERS:ZORUNLU DİN DERSİ, KONU:DİNDE ZORLAMA YOKTUR

Seçimi kazanmalarının ardından canının istediği her şeyi yapabileceğini düşünen Saray Rejimi’nin laik ve bilimsel eğitime karşı saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla seçmeli ders konusu tekrardan gündeme geldi. Eğitim bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla ‘’Türk Sosyal Hayatında Aile’’ dersinin müfredata eklendiğini duyurmuştu.

Bu ‘’seçmeli’’ derslerin aslında pek de seçmeli olmadığı ve öğretmenlerin öğrencilere hangi dersi seçeceklerini söyledikleri ezelden beri bilinen bir gerçek. 9 ve 10. sınıfların ‘’İnsan, Toplum ve Bilim’’, ‘’Din, Ahlak ve Değer’’ ve ‘’Kültür, Sanat, Spor’’ dallarından en az bir seçmeli ders seçmeleri zorunlu. Bu başlıklardaki bazı dersler ise şöyle: Kur’an-ı Kerim, Kur’an-ı Kerim’in Anlam Dünyası, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Klasik Ahlak Metinleri, Adabı Muaşeret, İslam Kültür ve Medeniyeti. 

AKP’nin kindar ve dindar bir nesil yetiştirme hedefinin eğitimdeki uzantıları olan bu gerici dersler başta imam hatipler olmak üzere pek çok yerde gençlere zorla öğretilecek. Buna karşılık sayıları her geçen gün azalan Sanat Eğitimi gibi dersler ise teknik yetersizlik ve öğretmen eksikliği gibi sebeplerle öğrenciler istese bile verilmiyor.

BU İÇERİĞİ OYLAYIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir